Vragen en antwoorden

Een dakkapel voorzien van zonnepanelen.

Waarom zonnepanelen wel of niet toepassen op een traditionele dakkapel.

Beter van niet.
Het lijkt goed mogelijk om zonnepanelen op een bestaande dakkapel met platdak te plaatsen. Vaak is er ruimte voor 2 of 3 panelen per dakkapel maar zijn er genoeg redenen om dit niet te doen.
Door de toenemende vraag naar zonnepanelen op het hellende dak en op traditionele dakkapellen is het idee ontstaan voor de ontwikkeling van een alles in 1 product. Dé SOLARkapel.

Vergunningsvrij
Een extra voordeel van de SOLARkapel is dat deze bijna altijd vergunningsvrij geplaats mag worden. Ook boven of onder een bestaande dakkapel en zelfs in veel gemeentes aan de voorzijde van uw woning.

Wij hebben de voor en nadelen van zonnepanelen plaatsen op een traditionele of prefab dakkapel en een SOLARkapel op een rijtje gezet.

NADELEN traditionele dakkapel

  • Gewicht zonnepanelen te zwaar voor dakkapel

    Het platte dak van de dakkapel moet sterk genoeg zijn om het gewicht van de zonnepanelen inclusief de ballast te kunnen dragen. Het gewicht van een gemiddeld zonnepaneel is 20kg en de ballast nog eens 20-40kg. Bij 4 zonnepalen is dat al snel 200kg extra op uw dakkapel. Daarom is het belangrijk dat het dak in goede conditie is. Als het dak niet sterk genoeg is kunnen er scheutjes ontstaan en vergroot dit de kans op lekkage.

  • Schaduw effect op de zonnepanelen

    De ideale hellingshoek van zonnepanelen op platdak is 15 graden. Hierdoor moeten de panelen met een tussenruimte geplaats worden om schaduweffect te voorkomen. Heeft u een dakkapel en wilt u zonnepanelen naast uw dakkapel plaatsen? Dat is meestal goed mogelijk. Hierbij is het wel van belang dat u rekening houdt met de stand van de zon en eventuele schaduw die op het paneel kan vallen. Met een schaduw op een deel van het zonnepaneel, wekt namelijk het paneel minder energie op. Een traditionele dakkapel geeft behoorlijk wat schaduweffect door de vormgeving.

  • Zonnepalen moeten vrij van de randen liggen

    De zonnepanelen moeten minimaal 50cm van de randen af liggen i.v.m. wind die onder de panelen kan slaan. Dit beperkt het aantal zonnepanelen op een traditionele dakkapel. Het is dan ook sterk af te raden om zonnepalen op uw traditionele dakkapel te plaatsen met de krachten die erop komen bij harde wind.

VOORDELEN SOLARkapel

  • Zonnepanelen geïntegreerd in het dak

    De zonnepanelen bij de SOLARkapel zijn geïntegreerd in het dak en zorgen tevens voor de waterkering. Het dak is voorzien van bevestigingen die constructief één zijn met het dak. Door deze innovatieve uitvoering is het dak sterk en heeft het geen extra draagkracht nodig. De SOLARkapel is geheel onderhoudsvrij aan de buitenzijde dit geeft een gerust gevoel voor de toekomst.

  • Geen schaduw op de zonnepanelen

    Door de ideale ligging van het dak van een SOLARkapel is de opbrengst optimaal en is er geen schaduweffect. Ook wanneer u rondom de SOLARkapel extra panelen plaatst is er boven en onder geen schaduweffect. Aan de zijkanten is deze tevens minimaal door de unieke vormgeving van de SOLARkapel. Uw dak kunt u dus optimaal benutten om extra zonnepalen te plaatsen voor een maximaal bereik van energie. De zonnepalen op de SOLARkapel zijn tevens voorzien van ENPHASE micro-omvormers voor een maximale opbrengst.

  • Het dak is volledig zonnepaneel

    De zonnepanelen bij een SOLARkapel zijn tevens de dakbedekking en bedekken dus het gehele dakoppervlakte. Het oppervlakte van het dak van de SOLARkapel bedekt ruim 65% van de gehele sparing die nodig is om de SOLARkapel op uw dak te plaatsen. Dit is een minimaal verlies van maximaal 35% van uw benutbare dakoppervlakte om zonnepalen te plaatsen.

Bent u benieuw naar de mogelijkheden op uw woning?

Vraag dan vrijblijvend een offerte of advies aan via onderstaand formulier en onze adviseur neemt contact met u op.

Gegevens over de gewenste SOLARkapel

 

Persoonsgegevens

 

© Copyright - SOLARkapel